nybanner

Industri Parmaceutical

Antibiotik

Antibiotik minangka jinis antimikroba sing digunakake kanggo perawatan lan nyegah infeksi bakteri.Bisa uga mateni utawa nyegah pertumbuhan bakteri.

Tujuan filtrasi:
Prefilter: mbusak partikel, koloid, lan ndawakake umur kerja saringan sing apik.
Filter sing apik: mbusak bakteri, mycoplasma.

Kriteria filtrasi:
1. Mbusak partikel, koloid, bakteri, mycoplasma.
2. Aliran bebas saka bahan utama ing larutan nutrisi (utamane kompatibilitas kimia sing apik.)
3. Tingkat aliran filtrasi stabil.

Pilihan Filter:

Proses filtrasi Pilihan Filter
Prefilter GF
Angin IPF
Steril IPS

Proses filtrasi:

VQV12

Parenteral Volume Gedhe

LVP minangka cairan injeksi steril menyang awak manungsa kanthi vena, lan volume ora kurang saka 50ml.

Bahan utama LVP:

Banyu, glukosa, asam amino, uyah, lan larutan nutrisi kenthel.
Saiki kasedhiya ing pasar utamane ana papat jinis LVP:
Glukosa, NaCl, Glukosa/NaCl, Metronidazole

Tujuan filtrasi:

Prefilter: mbusak partikel, koloid, lan ndawakake umur kerja saringan sing apik.
Filter sing apik: mbusak beban biologis sing sithik;filtrasi steril

Kriteria filtrasi:
Safety: Filter-filter kudu nduweni kekuatan mekanik sing apik, kaya botol ing tekanan dhuwur lan kacepetan dhuwur
Stabilitas: Filter kudu nyedhiyakake kacepetan filtrasi sing stabil lan efisiensi filtrasi
Bebas bakteri: Ora ana bakteri urip ing LVP

Konfigurasi Sistem Filter:

EGQF12

Diagram Sistem Filtrasi:

qgq121v

Parenteral Volume Cilik

Parenteral volume cilik (SVP) kalebu macem-macem obat tradisional lan bioengineered.Obat-obatan kasebut biasane dikemas ing bokor cilik (kurang saka 20 ml), jarum suntik lan ampul sing wis diisi, utawa digawe ing bubuk lyophilized.Akeh SVP mbutuhake pangolahan aseptik amarga kurang stabilitas panas.
Filtrasi sterilisasi digunakake sawise sintesis utawa sadurunge ngisi.Lan bisa nambah jaminan sterility yen sterilizing filtrasi digunakake ing loro lokasi.Prefilters kudu digunakake kanggo ngurangi bioburden lan partikel, kang bakal clog final saringan prematur.

Goals pamisah
● Prefiltrasi
Mbusak rereged koloid lan partikel kanggo ngluwihi umur layanan saringan sterilisasi hilir
● filtrasi pungkasan
Nyedhiyakake filtrate steril sing nyukupi syarat peraturan saiki

Syarat Aplikasi

● Filter sterilisasi pungkasan kudu mbusak bakteri tanpa ngowahi efek produk obat.Mulane, saringan kasebut kudu nduweni adsorpsi bahan farmasi aktif (API) sing sithik, sing bisa diekstrak kurang, non-pyrogenic lan bisa diuji integritas, lan steril utawa bisa disterilisasi.
● Prefilters lan saringan pungkasan kudu nduweni tingkat aliran sing cukup.Saringan pungkasan ing mesin ngisi kudu duwe struktur sing kuwat kanggo nyegah media flexing sajrone proses ngisi aliran pulsa, sing bakal nyebabake pelepasan partikel, netes utawa masalah dispense liyane.

Rekomendasi

Langkah filtrasi Rekomendasi
Prefiltrasi PP
Venting steril IPF
filtrasi pungkasan ASU
vsavq2